Liza; Van wat vind ik naar wat voel ik

Sprankelend verhaal voor jullie vandaag. Liza heeft een achtergrond als verloskundige en weet dus van de hoed en de rand van het geboorteproces. Maar zelf (weer) een kindje baren brengt een diepere laag aan de oppervlakte. Ze gaat het gesprek aan met Rianne, en toont de moed om haar idee van hoe het hoort los te laten. Ze kiest er voor om op haar gevoel te gaan vertrouwen tijdens de geboorte.

In haar verhaal vertelt Liza hoe ze een helder idee had bij wat je wel en niet hoort te doen tijdens je bevalling. Hoe ze voor haar gevoel ergens aan moest voldoen voordat ze om bijstand zou bellen of het over een andere boeg mocht gooien van zichzelf. We vinden het zo mooi om het hier open over te hebben. Want dit speelt. Soms nauwelijks bespreekbaar, soms meer op de voorgrond; heel veel vrouwen voelen zich tijdens de zwangerschap of bevalling langs een lat liggen.

Een meetinstrument om jezelf langs te vergelijken. Met anderen, met ‘het boekje’ of met je vorige bevalling.

En dat is niet waar jij voor gemaakt bent vrouw.

De ‘meetlat’ is een vorm van oordeel die je bewust of onbewust hebt meegenomen. Stemmen die er vanbinnen zijn, woorden die over jou zijn uitgesproken. Gesprekken die je volgde.

Wij hebben een idee bij ‘wat hoort’. Bij wat je van jezelf mag laten zien of horen tijdens het baren. Een meetlat voor hoe kwetsbaar jij mag zijn.

We hebben vandaag goed nieuws voor jou. Jij en je baby zijn ontworpen voor een leven in vertrouwen. Ook tijdens je bevalling ben jij een geliefde dochter van de allerbeste Vader ooit.

rust over je bevalling?

Na aanmelding kun je meteen aan de slag, en als we eens een nieuwtje hebben blijf je op de hoogte via onze nieuwsbrief

 yes

dat gunnen we jou ook! onze gratis mini cursus helpt je op weg

Via de knop hier onder krijg je meteen toegsng tot de mini cursus, zo leuk dat je mee doet!

gelukt!

naar de mini cursus

Menu