Want dat kan, het kan echt. We weten als geen ander dat een goede voorbereiding op je bevalling  een verschil maakt. En dat kun jij ook gaan ervaren.

vol overgave TE bEVALLEN
VANUIT RUST?

Je weet dat ontspannen super belangrijk is, maar je hebt nog geen idee hoe je dat voor elkaar gaat krijgen

Je wilt je graag voorbereiden op je bevalling maar voelt je overspoeld door alle informatie, verhalen en stemmen om je heen. Waar doe je goed aan?

Herken je dit?

Je weet dat je nog iets 'op te lossen' hebt voordat je je (opnieuw) aan de bevalling over kunt geven. Je wilt het deze keer anders.

Je bent nieuwsgierig naar wie God voor jou wil zijn in deze zwangerschap en tijdens je bevalling

en / of

(weer) vertrouwen in het proces én in je lichaam krijgt

Tijdens de  bevalling gods rust en vrede kunt ervaren

Alle kennis en tools beschikbaar hebt om je volledig te gaan overgeven

Stel je eens voor dat je...

Ooit zaten wij ook met onze dikke buik in een cursus om ons voor te bereiden op het onbekende.  Met om eerlijk te zijn soms best wel wat onzekerheid en spanning. Je kan het nog zo mooi bedenken, maar het loopt nooit zoals je had bedacht, toch? Heeft een cursus dan wel zin? Inmiddels weten we beter.  Een geboorte, en wat die met je doet, blijft altijd verrassend. Maar die reis naar binnen,  op weg er naar toe,  kan wel degelijk het verschil maken. En je hoeft dit niet alleen te doen!

Wij weten dat het anders kan

Joanne

Ik wil alle moeders vertellen dat dit ook voor hen kan. Echt, het kan. Ik had zelf niet durven dromen dat God me zó tegemoet zou komen tijdens de bevalling. De intensieve voorbereiding hebben me op een plek gebracht waar vanuit ik me helemaal kon overgeven. Dat gaf zo veel kracht! 

Zuiver Zwanger 
 de cursus  

we stellen je voor ...

Tijdens je zwangerschap volg je samen met je partner deze cursus om je voor te bereiden op de bevalling.  Of het nou de eerste of de vierde keer is; de diepte in voor je bevalling is altijd een goed idee. We willen je toerusten met tips en tools én je wijzen op Gods liefde voor jou, je bevallende lichaam en je kindje.   

*afhankelijk van je polis wordt dit (deels) vergoed door je zorgverzekeraar

Samen de diepte in op weg naar je bevalling

kosten: €159,-*

Uitgerust met een ontspannings toolbox. We willen jou leren om je weeën op te vangen vanuit overgave en rust.

Bekrachtigd om keuzes te maken die bij jou en je situatie passen. Ook als het anders loopt.

 Gegroeid in vertrouwen in je lichaam, het geboorteproces en de mensen die voor jou gaan zorgen.

Voorbereid op je bevalling; met hoofd, hart en lichaam.

Na de cursus ben jij ...

We willen je aanmoedigen om de reis naar binnen te maken en te kijken naar je diepste verlangens voor deze geboorte. Vervolgens kun je keuzes maken die daarbij passen. Voor nu in je zwangerschap, en ook tijdens de bevalling. 

Keuzes maken

Omgaan met de weeën, zodat ze vóór je gaan werken in plaats van dat ze je overkomen. Zodat je vanuit Gods rust kunt bevallen. En dan, hoe je dat dus in de praktijk doet. Op een manier die past bij jou.  Echt, dit kun je leren. Oefening baart kunst!

Ontspannen

Hoe werkt het geboorteproces, waarom gaat dat zo en wat heb jij nodig om je over te kunnen geven aan dit proces? Kennis hebben over wat er in je lichaam gebeurt tijdens een geboorte geeft rust en vertrouwen. 

Hoe het werkt

Wat ga je leren?

mama + baby bijbelalbum | download

En omdat we dit gewoon heel tof vinden ook nog...

Rek en strekvideo 

WOORDEN UIT DE BIJBEL - BEMOEDIGING EN PROCLAMATIE
OP MUZIEK (TRACK)

Fijn Pakketje met al het materiaal in je brievenbus

twee persoonlijke gesprekken
wanneer jij daar behoefte aan hebt

UITGEBREIDE ontspanningsoefening  

8 videolessen die je volgt vanuit het cursusboek 

Klaar om de diepte in te gaan en je echt voor te bereiden op dit avontuur? Wanneer je je aanmeldt via deze website, ontvang je zo snel mogelijk het cursuspakket met werkboek door je brievenbus. Je kunt vervolgens zelf - in je eigen tijd en tempo - aan de slag.  Wanneer jij daar behoefte aan hebt, plan je met ons een online gesprek in. 

Dit is wat je bij de cursus krijgt:


Wat krijg je allemaal?

Rachel

Ik ben voor de tweede keer bevallen, en we zijn zo dankbaar! Het was totaal anders dan de eerste keer en dat heeft me heel veel kracht gegeven, Door alles wat ik geleerd heb, is mijn vermogen om om te gaan met de onzekerheid en de weeën zo ontwikkeld dat ik de bevalling nu echt als een geschenk kon ervaren. Ik wil alle mama's laten weten: Het kan, dit kán gewoon! 

Annemijn

De bevalling is bijzonder goed gegaan, zeker na drie eerdere minder fijne ervaringen.
Ik heb Gods nabijheid dichtbij ervaren; angstige gedachten die naar boven kwamen werden weggenomen en gevuld met gedachten van rust en vrede van Hem! wat ik heb geleerd in de cursus over ademhaling en houdingen heeft me enorm geholpen. Ik ben God echt dankbaar voor wat Hij door jullie heeft gegeven in deze cursus! 

melanie

Ik heb de cursus als heel waardevol ervaren. Het opvangen van de weeën thuis kon in bad en op een bal. Mijn man heeft mij heel fijn kunnen ondersteunen en dat je weet wat er staat te gebeuren is superfijn! Ik herinnerde me ook heel vaak de woorden uit de cursus waarin jullie zeggen 'elke wee brengt je dichterbij je kindje'! Zo bemoedigend! Deze cursus heeft ons enorm geholpen om de bevalling als 'prettig' te ervaren, zelfs tijdens de dingen die we niet hadden verwacht.


zij gingen je voor

8
1

Geboorte vraagt om een proces van overgave en een reis naar binnen. In deze les ontdek je wat jouw verhaal rondom zwangerschap en geboorte gevormd heeft. Je gaat je dromen en verlangens onder woorden brengen en krijgt inzicht in de thema’s waar jij mee bezig mag gaan deze zwangerschap en bevalling. 

Les 1: Duik in het diepe

2
8

Zwangerschap en geboorte zijn thema’s die in de Bijbel op een super mooie manier naar voren komen. We zoomen in op een aantal kernteksten en hoe we die kunnen lezen vanuit het volbrachte werk van Jezus.. 

Les 2: Gods hart voor je bevalling

3
8

Hoe werkt zo’n bevalling nou precies? Welke fases zijn er? Maak je klaar voor een lesje biologie als nooit te voren. Knuffelhormonen enzo... 

Les 3: Hoe een geboorte werkt

4
8

Adem in.. adem uit.. De meest simpele dingen kunnen soms zó krachtig zijn. In deze les word je toegerust om jouw lichaam te ondersteunen tijdens de weeën. We leren je over het belangrijkste werk van de bevalling: rust, ontspanning en overgave.

Les 4: Je toolbox

5
8

Deze les is speciaal voor de partner. We leggen uit hoe je er volledig kunt zijn voor een bevallende vrouw. Aanraking,  nabijheid en ook goed voor jezelf zorgen. 

Les 5: Holding space

6
8

Jij en je kindje werken tijdens de bevalling samen om je baby geboren te laten worden. Je leert over houdingen en hoe je je lichaam kunt helpen om je baby de ruimte te geven.

Les 6: Ruimte maken voor je baby

7
8

Elke bevalling en de reis er naar toe is weer een nieuw avontuur. Dat betekent dat je soms voor (onverwachte) keuzes komt te staan. Hoe maak je de juiste keuzes op cruciale momenten? Deze les neemt je mee in hoe jullie daar je weg in kunnen vinden.  

Les 7 : Keuzes maken

8
8

Nog even op een rijtje. Wat je kunt verwachten op elk moment van het geboorteproces én hoe je je daar keer op keer aan kunt overgeven.

Les 8: De bevalling van moment tot moment

Een kijkje in de cursus

kosten: €159,- 

We hebben acht videolessen voor je, maar er is ook ruimte voor pen, papier en een goed gesprek. Daarom krijg je van ons een papieren cursusboek.

gemengd leren

En ook daarna blijven we tot je bevalling gewoon beschikbaar om met je mee te denken of je vragen te beantwoorden.

twee persoonlijke gesprekken

Je gaat door de cursus op een ritme dat je zelf kiest. Daarbij kun je de lessen zo vaak je wilt herhalen.

 op je eigen tempo

Of je nu 18, 24 of 36 weken zwanger bent, je kunt op elk moment met Zuiver Zwanger starten. 

starten wanneer jij eraan toe bent

Samen voorbereid op weg naar de bevalling

Wij zijn Rianne en Maartje, en ooit waren we vrouwen zoals jij.

Zwanger, en op zoek naar een manier om ons voor te bereiden op who knows what. Maar we waren nieuwsgierig, en diep van binnen kriebelde het. Wat als bevallen zo veel meer zou kunnen zijn?

We gingen er vol overgave in en zijn beiden door God verrast in ons eigen proces van zwanger zijn, bevallen en het moederschap. En daar ligt het begin van een heel diep verlangen om andere vrouwen te zegenen met wat we hadden ontdekt.

Want wij geloven dat het anders kan, en zien dat vaak met onze eigen ogen gebeuren. Deze cursus is deel van onze missie om ook jou toe te rusten om te bevallen vanuit de verbinding en rust die in overvloed voor jou beschikbaar is. 

Rianne en Maartje

Dit zijn wij

Nee, op dit moment niet. Maar.. We willen in de toekomst heel graag er en toe een event verzorgen waar je van harte welkom bent voor inhoud, gezelligheid en verbinding. In onze dromen is het versierd met lampjes en kun je er ook voelen aan een draagdoek of die wasbare luier waar je al zo benieuwd naar was. Dat zou toch leuk zijn. We werken eraan.

6. Is er ook een live versie van de cursus?

Bij de cursus horen twee gesprekken die jij met ons kunt aanvragen. Op bepaalde momenten tijdens de cursus kan de behoefte ontstaan om ons eens te spreken zodat je alles wat je leert nog beter op jouw verhaal of situatie kunt toepassen. Deze gesprekken doen we online. Vind je dit niet nodig? Ook helemaal goed! We blijven tot aan je bevalling beschikbaar om eens te sparren of je vragen te beantwoorden. 

5. Hoe werken de persoonlijke gesprekken?

Dit is afhankelijk van je  polis. En het ligt soms ook wat ingewikkelder dan het lijkt. Wat we alvast kunnen vertellen: Prolife vergoed 'm deels als je aanvullend verzekerd bent. En als je alleen een basisverzekering hebt wordt de cursus nergens vergoed.  Is jouw situatie anders dan deze twee voorbeelden, laat het ons even weten; dan denken we met je mee. 

4. Wordt het vergoed?

Ja! Vooral wanneer je misschien niet goed terugkijkt op je eerdere ervaring. Je bevalling kan anders worden dan je tot nu toe hebt ervaren. Echt. Heel. Anders. Ook na de vijfde keer. Het is een aanrader om van de persoonlijke gesprekken gebruik te maken om samen te zoeken naar waar jij accenten kunt leggen in je voorbereiding.  

3. Ik ben al eerder bevallen, leer ik wat nieuws?

Je kunt snel gaan, heel snel. Maar wij raden je altijd aan de tijd te nemen. Wanneer je al bijna  uitgerekend bent kun je de snelle route door de cursus nemen en dan ga je nog steeds een hele hoop leren. Maar als je meer dan genoeg tijd hebt, werk je aan de hand van je werkboek al het materiaal door. Slow and steady wins the race.

2. Hoe lang duurt de cursus?

Als je je aanmeldt, sturen wij binnen een paar dagen het cursuspakketje naar je toe. Zodra je deze in huis hebt, kun je starten! Intussen kun je alvast aan de slag met de ontspanningsoefening die je meteen na aanmelding al kunt downloaden. Ben je al ver in je zwangerschap? Laat het ons even weten, dan zorgen we dat je nog eerder van start kunt!

1. Wanneer kan ik/kunnen we beginnen?

Ik had nog een vraagje

klaar om je voor te bereiden?

@zuiverzwanger

Volg ons op Instagram