Jane; De geboorte van haar kleine meisje

Luister mee naar Jane’s verhaal. Tweede bevalling, maar.. de eerste keer in Nederland. Dit keer gaat ze het anders doen. Vooral; ‘s nachts langer in bed blijven liggen en zichzelf vertellen dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen. Het lukt een hele tijd om te geloven dat de bevalling vast nog heeeel lang gaat duren. Totdat ze in de parkeergarage van het ziekenhuis wordt overvallen door een Super Wee. Tijd om in te checken. This is the real deal..

Jane vertelt dat ze naar het ziekenhuis gaat om te bevallen. Samen met haar verloskundige, man en maxicosi vertrekt ze tijdens haar bevalling naar het ziekenhuis. Niet om medische noodzaak, maar omdat ze haar kindje graag op een plek wil baren waar ze op haar gemak is. Dat vinden wij een mooie zaak. Bevallen werkt het beste als je op de plek bent waar jij op dat moment graag bent. Misschien is dat in het ziekenhuis op de medische afdeling, omdat er een goede reden is om jou of de baby te monitoren tijdens de bevalling of de tijd daarna. Misschien met je eigen verloskundige in het ziekenhuis, omdat je bevallen nou eenmaal liever niet thuis doet. Jane woont in een tijdelijk huis en het voelt (nog) niet helemaal van haar. Dat kan zo maar een reden zijn waarom een ziekenhuis beter bij je past.. Voelt thuis voor jou wel als een veilige, goede plek om te bevallen? Ga er dan zeker voor! Jij bevalt het veiligst, waar jij je veilig voelt.

Misschien voelt te plek waar je (waarschijnlijk) gaat bevallen nog niet veilig aan voor je. Je had het graag thuis gewild, maar het is voor jou is rationeel gezien veiliger om medisch te bevallen. Dat kan best wat met je doen.

De plek waar jij gaat bevallen en hoe jij je daarbij voelt is belangrijk, en gelukkig kun je je tijdens de zwangerschap al een beeld en idee vormen voor wat jou zou kunnen helpen om tijdens de bevalling ├ęcht te kunnen landen op de plaats die er voor jou is. Door gebed, gesprek en een goede voorbereiding. Wil je hier mee aan de slag? In onze cursus gaan we nog veel verder in op de verrassende manier waarop een plek ‘voor jou’ kan worden tijdens je bevalling en hoe anderen jou daarbij kunnen helpen.

rust over je bevalling?

Na aanmelding kun je meteen aan de slag, en als we eens een nieuwtje hebben blijf je op de hoogte via onze nieuwsbrief

 yes

dat gunnen we jou ook! onze gratis mini cursus helpt je op weg

Via de knop hier onder krijg je meteen toegsng tot de mini cursus, zo leuk dat je mee doet!

gelukt!

naar de mini cursus

Menu