Zwangere Vrouw ademen tijdens bevalling

Joëlle deelt over haar helende bevalling

Vandaag in de podcast vertelt Joëlle over de ervaring van haar tweede bevalling. Over de kracht van dingen tegen jezelf zeggen en de moed om te geloven dat het anders kan, ook als je misschien teleurgesteld wordt. Luister mee naar dit bemoedigende verhaal!

Als je een vervelende of traumatische bevalling meegemaakt hebt zul je waarschijnlijk zien dat in jouw verhaal het op minstens een van deze drie punten helemaal misliep. Misschien wel op alle drie. In dit blog wil ik je laten zien waarom ze zo belangrijk zijn en wat je zelf kunt doen om met frisse moed aan je volgende bevalling te beginnen. Eén van die dingen is werken aan het gevoel dat je het kunt. Dat jij uit het juiste hout gesneden bent voor je taak. We willen je bemoedigen; God heeft het in je gelegd, Hij heeft je gezegend met alles wat jij nodig hebt om jouw weg te gaan, ook in het bevallen.

Het raakte mij persoonlijk toen Joëlle vertelde dat ze radicaal tegen zichzelf zei dat ze het dit keer anders ging doen, en hoe ze keuzes heeft gemaakt die daar bij pasten.

Woorden hebben kracht. Hoe bizar het misschien in eerste instantie ook voelt, zeg het tegen jezelf. Dit is jouw taak en jouw missie. Je kunt dit! Wanneer je een basisvertrouwen hebt in je eigen kunnen, je lichaam en je vermogen om wijze beslissingen te nemen, is dat een stevig begin.

Dat komt voor veel vrouwen niet vanzelf, zeker niet als een vorige bevalling niet fijn is verlopen of als je met uitdagende omstandigheden te maken hebt. Hoe kun je dan toch aan die basis werken?

  • Verwerk eerst je vorige bevalling. Is dat voor je gevoel nog niet helemaal gebeurd? Begin daar dan mee. Ieder doet dit op haar manier. Schrijf, praat, zorg met aandacht voor je lichaam en geef het liefde en respect.
  • Verzamel kennis over bevallen en positieve bevallingsverhalen. Kennis over hoe bevallen werkt en waarom het een vorige keer niet fijn is gelopen geeft inzicht. Soms zijn het kleine dingen die een enorme doorbraak kunnen geven.
  • Kom de zwangerschapscursus volgen, er is altijd ruimte voor jouw verhaal en je vragen. Juist als je een nare ervaring achter de rug hebben kan een cursus heel helpend zijn om een nieuwe start te maken.
  • Neem je eigen overtuigingen over bevallen onder de loep. Kloppen ze nog, nu je meer info hebt verzameld? Zijn ze helpend om je over te geven aan de bevalling of houden ze je juist tegen?
  • Verzamel mensen, materiaal en verhalen om je heen die in jou en je bevallig geloven. Dit moedigt aan en geeft vertrouwen.
  • Bescherm jezelf tegen mensen of verhalen waarvan je onzeker wordt.

rust over je bevalling?

Na aanmelding kun je meteen aan de slag, en als we eens een nieuwtje hebben blijf je op de hoogte via onze nieuwsbrief

 yes

dat gunnen we jou ook! onze gratis mini cursus helpt je op weg

Via de knop hier onder krijg je meteen toegsng tot de mini cursus, zo leuk dat je mee doet!

gelukt!

naar de mini cursus

Menu